Áfonyás-körtés zabkása

Áfonyás-körtés zabkása

Az őszi-téli időszakban rengeteg körtét ettünk, így természetesen a zabkásánk elhagyhatatlan hozzávalója lett. Kislányom nagyon szereti a körtét és az áfonyát, így előszeretettel eszi ki az én zabkásámból is, ha az övében már nem talál.

Vegán gluténmentes gyümölcsös áfonyás zabkása
Áfonyás-körtés zabkása

Hozzávalók (1 adag):

(Zabkása alaprecept + pár kiegészítő)

  • 100 ml (40 g) vagy 1/2 bögre zabpehely (kis vagy nagy szemű, az mindegy)
  • 200 ml vagy 1 bögre növényi tej
  • 1 ek chiamag
  • 1 ek lenmagpehely (őrölt lenmag)
  • 1 (érett) banán
  • 1/3 bögre fagyasztott áfonya
  • 1 körte
  •  dió

Elkészítés

  1. A zabot és a tejet mérjük egy kisebb lábasba, tegyük bele a fagyasztott áfonyát, majd kevergetve kezdjük el főzni.
  2. Ha elkezd forrni, vegyük vissza a hőfokot közepes/alacsonyra, kb 2-3 percig még főzzük, vagy amíg besűrűsödik, kása állaga lesz.
  3. Húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a magokat, a villával összenyomkodott banánt és a körte felét, ami előzőleg kockákra vágtunk és keverjük jól össze.
  4. Öntsük ki egy müzlis tányérba, tegyük a tetejére a körte másik felét szeletekre vágva, szórjuk meg durvára vágott dióval és együk meg. 🙂
    (Én még szórtam rá kendermagot és friss áfonyát, de ezek elhagyhatóak.)

Még több zabkása kipróbálásra 🙂