Áfonyás-körtés zabkása

Az őszi-téli időszakban rengeteg körtét ettünk, így természetesen a zabkásánk elhagyhatatlan hozzávalója lett. Kislányom nagyon szereti a körtét és az áfonyát, így előszeretettel eszi ki az én zabkásámból is, ha az övében már nem talál.

Hozzávalók (1 adag):
(Zabkása alaprecept + pár kiegészítő)
- 100 ml (40 g) vagy 1/2 bögre zabpehely (kis vagy nagy szemű, az mindegy)
- 200 ml vagy 1 bögre növényi tej
- 1 ek chiamag
- 1 ek lenmagpehely (őrölt lenmag)
- 1 (érett) banán
- 1/3 bögre fagyasztott áfonya
- 1 körte
- dió
Elkészítés
- A zabot és a tejet mérjük egy kisebb lábasba, tegyük bele a fagyasztott áfonyát, majd kevergetve kezdjük el főzni.
- Ha elkezd forrni, vegyük vissza a hőfokot közepes/alacsonyra, kb 2-3 percig még főzzük, vagy amíg besűrűsödik, kása állaga lesz.
- Húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a magokat, a villával összenyomkodott banánt és a körte felét, ami előzőleg kockákra vágtunk és keverjük jól össze.
- Öntsük ki egy müzlis tányérba, tegyük a tetejére a körte másik felét szeletekre vágva, szórjuk meg durvára vágott dióval és együk meg. 🙂
(Én még szórtam rá kendermagot és friss áfonyát, de ezek elhagyhatóak.)
Még több zabkása kipróbálásra 🙂
Hosszászólások