Málnás-mandulás éjszakai zabkása

Málnás-mandulás éjszakai zabkása

Éjszakai zabkását általában akkor készítek, mikor már előre tudom, hogy másnap reggel szinte semmi időm nem lesz reggelivel bíbelődni, vagy nyáron, mikor jól esik a hűsítő reggeli.
Villámgyorsan megvan és még a mosogatni is alig kell utána, ami szerintem nem elhanyagolható szempont.

Vegán gluténmentes málnás éjszakai zabkása
Málnás-mandulás éjszakai zabkása

Hozzávalók:
(Alaprecept + 3 összetevő)

  • 100 ml (40 g) vagy 1/2 bögre zabpehely (kis vagy nagy szemű, az mindegy)
  • 200 ml vagy 1 bögre növényi tej
  • 1 csapott ek chiamag
  • 1 csapott ek lenmagpehely
  • 1 érett banán villával összenyomkodva
  • 1/2 bögre málna (lehet fagyasztott is)
  • 1 púpos ek mandulavaj
  • szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés

  1. A mandulavaj kivételével az összes hozzávalót egy zárható pohárba, csatos üvegbe tesszük, jól elkeverjük és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  2. Másnap átkeverjük, belekeverjük a mandulavajat és tálaljuk.
  3. Tetejét szeletelt mandulával szórjuk meg. (Én még gránátalma magokat is szórtam rá, de ez elhagyható.)

Nézd meg lépésről-lépésre, hogy hogyan készül az éjszakai zabkása: