Éjszakai zabkása alaprecept
Az éjszakai zabkása elkészítése még a hagyományos zabkásáénál is egyszerűbb (amelyhez az alapreceptemet itt találod), ugyanis itt a főzési folyamat is elmarad, csupán csak össze kell keverni a hozzávalókat és már mehet is a hűtőbe másnap reggelig. Ezt is ugyanúgy rengetegféleképpen lehet variálni, mint a főzöttet. Gyümölcsök, magok, szirupok, porok… amihez kedvünk van. A következőkben szintén az alapreceptemet találjátok, amit én is mindig kedvem szerint variálok.
Hozzávalók:
Egy fedeles (mérő)pohárba vagy csatos üvegbe mérem az alábbiakat (1 adag):
- 100 ml (40 g) vagy 1/2 bögre zabpehely (kis vagy nagy szemű, az mindegy)
- 200 – 250 ml vagy 1 – 1+1/4 bögre növényi tej (én leggyakrabban mandula vagy zabtejet használok), attól függően mennyire akarjuk sűrűre vagy hígabbra
- 1 csapott ek chiamag
- 1 csapott ek lenmagpehely (őrölt lenmag)
- 1 érett banán villával összenyomkodva
Elkészítés
- A hozzávalókat jól összekeverjük, lezárjuk a poharat és mehet a hűtőbe éjszakára.
- Reggel keverjük át, ha túl sűrű lenne, önthetünk hozzá még egy kis magtejet és már tálalhatjuk is.
- Tetejére szórjunk magokat, szeleteljünk gyümölcsöket, de bele is keverhetjük őket, vagy így is, úgy is. 🙂