
Miről is szól pontosan a VÁLTS NÖVÉNYEKRE GABYVAL! – ÉTELmódváltoztató program?
Arról, a jelenleg legfrissebb kutatásokkal is alátámasztott, bizonyított étrendről, melynek lépésről-lépésre történő elsajátításával egy egészséges, hosszú, minőségi életet élhetsz és mellyel szeretteidet is megajándékozhatod. Ki ne szeretné elkerülni a mai rettegett civilizációs és egyéb betegségeket, és ki ne szeretné a családját is biztonságba tudni tőlük, igaz?
És ha már eddig is érdekelt a növényi étrend valamilyen szinten:
- csak a sok kérdőjel miatt nem mertél belevágni, vagy
- már belevágtál csak elakadtál, vagy
- a teljes értékű növényi táplálkozás lenne a következő lépcsőfok, csak kellene egy kis „löket”, vagy
- köszönöd szépen, jól vagy így, bár azért a zöldség és gyümölcsfogyasztásodat jobban megemelnéd, mint a jelenlegi szint, csak nincsenek ötleteid, hogy hogyan csináld ezt anélkül, hogy két hét alatt megund, vagy
- mindenevőként is érdekelnek a növényi receptek, a változatos, színes (szó szerint is) étrend, mert fejlődni mindig jó,
akkor mellettem a helyed, ezekben mind tudok segíteni!
Miért hoztam létre a programot?
A közösségi oldalaimon (GabyKonyha blog, Instagram, Facebook) való munkásságom közben nagy löketet adott a folyamatos érdeklődésetek, kérdéseitek, tanulni vágyásotok a növényi táplálkozással kapcsolatban, de emellett saját sikertörténetem is arra buzdított, hogy azt megosztva, másokat is arra inspiráljak, hogy merjenek rálépni a növényevő útra, vagy ha már rajta vannak, akkor maradjanak is ott. És ebben szívesen segítek!
Saját sikertörténetemet itt olvashatod el.
És ha már most kíváncsi vagy, hogy mit mondtak a Programról a már végzettek, akkor azt a lap alján megtalálod. 🙂
Mire számíthatsz a közös munka során?
Egy intenzív, interaktív, minimum 3 hónapos együttműködésre, mialatt lépésről-lépésre megszerzed azt a tudást, amivel már önállóan és magabiztosan eligazodsz a növényi táplálkozás alapvető kérdéseiben. Részletesebben:
- NAPI szintű támogatásra – tényleg ott vagyok melletted: esetlegesen felmerülő kérdéseidre pár órán belüli válaszolok, és napi szintű inspirációkkal, recepetekkel, megoldásokkal látlak el, melyeket a saját életemből, életünkbő mutatom, így első kézből láthatod, hogy nem csak beszélek róla, de alkalmazom is a tanítottakat,
- lépésről-lépésre haladunk, hisz így a legkönnyebb éTelmódot is váltani. Nincs stressz, saját tempódban haladhaszt a célod felé,
- lényeget kiemelő, saját magam összeállított írott elméleti anyagra, ugyanis ez nem egy klasszikus tanfolyami oktatás, nem egy iskolarendszerű kurzus, itt nem tanár-diák a felállás, nem kell „magolni”, nincs könyv és nincs vizsga (nem „betanulni” kell az elméletet, hanem a mindennapok részévé tenni a megszerzett tudást),
- igyén szerint rengeteg beszélgetésre (telefonon, Zoomon, vagy akár személyesen is, ha közel van a lakóhelyünk), folyamatos támogatásra, útmutatásra; a jelenlegi tudásom, tapasztalatom legjavát adom át, amivel te is egészségesen és fenntarthatóan tudsz majd étkezni növényi alapokon, és amivel családod egészségét is támogatni tudod,
- rengeteg gyakorlati megvalósításra együtt és önállóan is, hisz a cél a problémád megoldása, illetve a célod megvalósítása (amit az elején tisztázunk),
- igyény szerint egyéni, személyre szabott megoldásokra: nálam nincsenek iskolai típusú nagy csoportok, hisz mindenki más és más célokkal érkezik, tehát közösen rád szabjuk a problémamegoldást,
Mit adok én az együttműködés alatt?
- IDŐT! Hisz neked már nem kell felesleges köröket futnod és időt pazarolnod azzal, hogy böngészed az internetet, a különféle oldalakat, hogy hogyan is kellene elkezdeni és folytatni, mire figyelj fokozottan az elején, milyen alapanyagokat illessz be az étrendedbe, mit mivel tudsz helyettesíteni, milyen recepteket készíts, mit honnét szerezz be…stb. Ezeket én már lefutottam helyetted, nálam mindent egy helyen megkapsz,
- és még több IDŐT! Neked és szerettedinek is! Hisz ha egészségesen étkezel, hosszabb, minőségibb életet élhetsz a szeretteid körében, valamint a Program során megszerzett tudásod alapján te is további minőségi időt tudsz adni szeretteidnek azáltal, hogy egészségesen táplálod őket,
- az évek sokán megszerzett maximális tudásomat,
- a személyes problémáimból, elakadásaimból, megoldásaimból összegyűjtött tapasztalatok alapján iránymutatást, problémakezelést,
- maximális elkötelezettséget a Veled való munkára,
- folyamatos támogatást, végig „fogom a kezed”,
- saját recepteket, amiket a Te ízlésedre szabunk,
- alapanyagbeszerzéshez tippeket, segítséget, konkrét megoldásokat,
- laza, baráti, stresszmentes légkört; ezt a Programot folyamatosan alakítom az általatok kapott visszajelzések alapján , ezért ennem is izgalommal tölt el a közös munka gondolata,
- Tagságot a GabyKonyha Klubba az együttműküdés idejére.
Mit kérek tőled az együttműködés alatt?
- Maximális elkötelezettséget a KÖZÖS munkára: a közösön a hangsúly, mert neked is „oda kell tenni magad”, hisz helyetted nem tudok „enni”, így ez a felelősség végig a tiéd.
(Ha csak elméletben tudod a helyes irányt, de a gyakorlatban nem alkalmazod, nem jutsz közelebb a céljaid megvalósításához.) - Világos, egyértelmű kommunikációt – ha valami nem tetszik, akkor is; ez nagyban megkönnyíti a közös munkát és a célok elérését.
- Bátorságot, nyitottságot; itt nyugodtan kérdezhetsz, nincs olyan, hogy „hülye kérdés”.
Mit kell tenned, hogy eljuss közvetlenül hozzám?
- Alább találsz egy linket, ami egy kérdőívhez vezet. Tudom, senki sem szeret kérdőíveket kitöltögetni… Mégis arra kérlek, hogy tölts ki, innen fogom tudni, hogy keresem kell Téged, ugyanis a kérdőív végén találsz egy olyan lehetőséget, ahol megjelölheted, hogy érdekel a Program.
- Ha megjelölted, hogy érdekel a Program, akkor a kérdőívben megadott e-mail címre küldeni fogok egy időpontfoglaló linket, amin keresztül foglalhatsz magadnak egy teljesen ingyenes, kb. 45 perces konzultációt, ami keretében minden további részletet megbeszélünk. Ez még mindig nem jelenti a közös munka kezdetét, ez mindkét fél részéről „csak” egy kötelezettségmentes beszélgetés lesz, amelynek keretében kirajzolódik, hogy valóban tudunk-e együtt dolgozni a jövőben vagy nem. Tehát vesztenivalód nincs, max. beszélgetünk egy jót! 😉
Amit még feltétlenül tudnod kell:
- Ahogy korábban írtam, a VÁLTS NÖVÉNYEKRE GABYVAL! – ÉTELmódváltoztató Program nem egy nagy csoportos program; ez vagy egy teljesen személyre szabott 1-1-es együttműködés vagy egy pár főből álló kiscsoportos együttműködés. Ezért, mivel mindenkivel külön-külön, egyesével és személyesen foglalkozom, a létszám meglehetősen korlátozott. Egy időszakban összesen maximum 5 fővel dolgozom együtt, hogy biztosan azt az odafigyelést és támogatást kapd, amit megbeszélünk és amiért fizetsz.
- A VÁLTS NÖVÉNYEKRE GABYVAL! – ÉTELmódváltoztató Program egy intenzív, interaktív, minimum 3 hónapos folyamat. Ez idő alatt heti 1-2 alkalommal biztos, hogy be kell menned a konyhádba, de lehetőséged van arra is, hogy együtt főzzünk. 🙂
- A Program díja 150. 000 Ft (részletfizetés lehetséges), amit utalással tudsz rendezni. SZÉP Kártyával is tudsz fizetni. Amennyiben így is érdekel a Program, kérlek csak akkor jelöld be a kérdőíven az „érdekel” opciót. Fel fogom venni veled a kapcsolatot és az ingyenes konzultáción minden további részletet személyesen beszélünk meg. 🙂
Aki végigkísér ezen az úton. Ki is vagyok én?
Gyuráczné Polnisch Gabriella a gabykonyha.hu blog szerzője, ahol a 2018-as indulás óta 100%-ban növényi recepteket osztok meg. A receptek legnagyobb része gluténmentes is, de mivel időnként alakorlisztet is használok, amely nem gluténmentes gabona, ezért nevezem csak 80%-ban mindenmentesnek az oldalamat.
Egykori gyakori migrénes állapot és elhúzódó babavárás miatt fordultam az étel- és életmódváltás felé, növényi alapokra helyezve a fő hangsúlyt, ami nekem végül sikerrel zárult.
Saját bőrömön tapasztaltam meg a változás/változtatás nehézségeit és buktatóit, így a sokszor nehéz(nek tűnő) helyzetekre már számos kipróbált, bevált, bejáratott megoldásaim vannak a hosszú éves tapasztalataim alapján.
Végzettségem szerint okleveles közgazdász vagyok, marketing-pénzügy szakirányon, az egyetem elvégzésétől kezdve ezen a területen kezdtem el aktívan dolgozni.
Miután az egészségem helyreállítása, majd megőrzése a táplálkozástudományok irányába terelt, ezen területen azóta is folyamatosan képzem magam, időről-időre különféle tanfolyamokat végezek el ismereteim mélyítése, bővítése érdekében. Táplálkozási tanácsadó, vegán táplálkozási tanácsadó és mindenmentes táplálkozási tanácsadó okleveleim mellett számos szakirodalmat, könyvet, cikket, orvosi kutatást, ajánlást olvastam el az évek során a témában. Nagy hatással voltak rám Dr. Michael Greger könyvei, publikációi, aki többek közt nemzetközileg elismert előadó a táplálkozástudomány, az élelmiszer-biztonság és a közegészségügyi kérdések területén.
A sütés-főzés, az ételekkel való foglalkozás már elég korán, gyerekkorom óta az életem szerves részét képezi, de sokáig csak hobbiként gondoltam rá. Viszont mióta tudom, hogy az „ételed az életed”, hogy az evés, a táplálkozás jóval több, mint egy kellemes elfoglaltság, ami túlmutat azon, hogy „csak” töltsük meg a hasunkat valamivel, azóta a hobbi szenvedéllyé, majd küldetéssé vált. Az egészségünket megőrző, fenntartó, illetve sok esetben visszaállító receptek kitalálása mellett az edukációnak is egyre nagyobb és fontosabb szerepet szánok, hisz ha megértjük a miérteket, akkor a receptek is sokkal többet mondanak majd, mint egy tál finom étel.
Azt hiszem, mindent elmondtam, amit első körben szerettem volna, így már csak az maradt hátra, hogy kitöltsd a kérdőívet, bejelöld rajta, hogy érdekel a Program, majd foglalj egy ingyenes, 45 perces konzultációt a neked megfelelő időpontra. Ha ezeken mind túlvagy, akkor hamarosan személyesen is beszélgetünk!
Én szívesen leülnék Veled beszélgetni! Meghívhatlak egy egészségesebb ÉTELmódra? 😉
Vélemények a Programról
„A tudásanyagok szuper érdekesek voltak, könnyen olvashatóak, és jól érthetőek…
Olvasásuk, feldolgozásuk alatt nem azt éreztem, hogy “macera” a tanulás, hanem azt, hogy szuper élmény új ismereteket szerezni. Az egyik leghasznosabb dolog számomra az volt, hogy minden nap kaptam valami receptötletet, tippet, amiket könnyen meg tudtam valósítani. Plusz érték, hogy ezek a receptek nem csak le voltak írva, hanem Gabi el is készítette, és még fotókkal, videókkal is megmutatta. Gabi receptjeit, a stílusát és az egész hozzáállását már korábban is szerettem, de ezt a kurzus csak még jobban megerősítette bennem. Bár én nem a nulláról indultam, volt már tapasztalatom a húsmentes főzésben korábban is, de ezen a tanfolyamon még így is sokat tanultam. Az online élő főzéseket mindenképp ki szeretném emelni. Számomra nagyon hasznosak voltak és sokat segítettek; például ott tanultam meg, hogyan készíthetek igazi jó gluténmentes pizzatésztát. Szerintem ezek az élő alkalmak a Program egyik nagy értéke és kiemelkedő előnye, mert más ilyen kurzusról még nem tudok, mely keretében az ember egyénileg is főzhet a szervezővel. Összességében nagyon jól éreztem magam a Program alatt, mindenkinek csak ajánlani tudom.”
Bánhidi Dóra
„Abszolút imádtam a Programot, kifejezetten inspirálónak találtam. A napi receptötletek, képek, videók…
és a pontos receptleírások óriási segítséget nyújtottak számomra. Az egyes folyamatok láthatósága, mint pl. fűszerezés vagy tálalás, nagyon motiváló volt, és ezáltal könnyen eldönthettem, hogy ez az én számomra is beilleszthető-e vagy sem. Nem volt ismeretlen a terep számomra, mert már éltem vegánként, így az alapanyagok visszaillesztése az étrendembe nem jelentett nagy problémát. A receptek nem voltak bonyolultak és gyorsan elkészültek. A tudásanyagok érthetőek, jól össze vannak foglalva, tetszik a részletes leírás, hogy mit miért érdemes enni. Nekem nagy segítség volt, hogy nem ömlesztve kaptuk a “tudást”, hanem részekre szedve, emészthető formában. És bár rengeteg információt, ötletet kaptunk napi szinten is a Program során, mégsem rótt terhet az emberre, inkább inspirált és ezáltal tudtam, hogy Gabi mindig ott van a háttérben. A Programmal maximálisan meg vagyok elégedve, nagyon hasznos volt számomra. Jó szívvel ajánlom másoknak, mert sokat lehet általa tanulni, inspirálódni és fejlődni a növényi étkezés területén.”
Csébits-Háni Tünde
„Már régóta érdekelt a növényi étrend, de nem tudtam, hogy álljak neki. Az, hogy „itt egy recept meg egy étrend”, nem működik nálam…
Gabi Programjában való részvétel nagyszerű élmény volt számomra, az itt tanultakat nagyon jól tudom hasznosítani a mindennapjaimban. Az, hogy a tudásanyagok lépésről-lépésre haladnak, rengeteget segített, mert nem éreztem stresszt, és könnyen megtanultam beilleszteni az új alapanyagokat az étrendembe. A napi inspirációk nagyon hasznosak voltak számomra, hisz mindig új ötleteket kaptunk, és ezáltal végig azt éreztem, hogy Gabi folyamatosan foglalkozik velünk. Már vannak napjaim, amikor szinte csak növényi ételeket eszem. Az ilyen napok után, ha újra hús kerül a tányéromra, abszolút érzem a különbséget, azt, hogy mennyire “nehéz” (közérzetileg, emésztésileg is) egy húsos fogás a növényihez képest. A Program hatására sokkal bátrabban használom az alapanyagokat, sokkal bátrabban kombinálom őket. Tudok már előre készülni is, és Gabitól kapott tippek alapján a készítési időt is le tudom rövidíteni. Részemről nagyon jó döntés volt belevágni a Programban, így mindenképpen jó szívvel ajánlom másnak is.”
Maszlavér Csilla
„A Programban való részvétellel abszolút értékes tudással gazdagodtam. Az anyagok érhetőek, részletesek, jól feldolgozhatóak és nagyon átfogóak…
Sok új információt tudtam meg belőlük, pedig már korábban is olvastam a témában. A tudásanyagok, a napi receptinspirációk és az új ízvilágok kipróbálása teljesen megváltoztatta a főzésem szemléletét és stílusát. A Program által döbbentem rá, hogy az állítólagos mindenevő táplálkozásunk valójában mennyire korlátozott, mennyire nem-mindenevő. Emellett azonban Gabitól azt is megtudtuk, hogy hogyan tudjuk könnyen, egyszerűen, de mégis változatos receptek mellett bevinni a szükséges tápanyagokat csak növényi ételekből. Már az első hónap után éreztem a növényi étrend jótékony hatását, főleg a bőrömön, az anyagcserémen és az energiaszintemen. És bár a kezdeti céljaim között nem szerepelt a fogyás, de már az is megindult az első hónap után. Rengeteg olyan alapanyag van a kamrámban és a hűtőmben, ami eddig még nem volt, de mostantól már állandó szereplőivé váltak az étrendemnek. A húsevés egyáltalán nem hiányzik, de ha néha mégis eszek húsos ételt (férjem is szokott főzni), utána a közérzetemen is észreveszem a negatív változást, szinte nem érzem jól magam a bőrömben. A Programnak köszönhetően könnyen hozzászoktam a hüvelyesekhez is, a puffadás hamar megszűnt. A tudás és az ételmódváltás, amit a Program adott, segít az egészséges életmód hosszútávú fenntartásában. A Programot mindenkinek teljes szívvel ajánlom. Részemről az elmúlt évtizedem legfontosabb befektetése volt a saját egészségembe.”
Koen Veronika
„A Program szuperül felépített, teljes szívemből ajánlom mindenki számára…
A tudásanyagok rendkívül hasznosak és informatívak voltak, sok új ismerettel gazdagodtam. Gabi nagyon sok mindenre kitért bennük, abszolút segített megérteni, hogy pontosan mit miért kell enni és mit miért nem. Nagyon tetszik a Program lépésről-lépésre szemlélete, az, hogy nem gond, hogy nem egyik napról a másikra vált az ember. Nekem hatalmas értéket képviselt a folyamatos támogatás, a napi ötletek, tippek, valamint az is, hogy az esetlegesen felmerülő kérdésekre szintre azonnal válaszokat kaptunk. A recepteket imádom, mert változatosak, egyszerűek, könnyen elkészíthetőek és mégis táplálóak. Külön öröm számomra, hogy a családom is élvezi ezeket az új ételeket. A saláta, zöld levelek bevezetése mindennapos étkezéseinkbe szintén nagy előrelépés volt nekünk. A Programnak köszönhetően jó irányban indultunk el, amiért nagyon hálás vagyok.”
Oszlánczi Kinga
„Mondhatnánk, hogy én vagyok a „beépített” értékelő, mert gyerekkorunk óta vagyok Gaby barátnője…
de szerintem pont ezért tudom a lehető legpontosabban értékelni a munkáját, mert láttam a kezdeteket, az utat és most a „végterméket”. Mindig csodáltam azt a mélységet, azt a maximalizmust és profizmust, ahogy Gaby hozzááll a legtöbb dologhoz, ezek közül a főzés és a egészség még inkább kimagaslik. Mindig mindennek utánajár, elolvas, végtelen érdeklődéssel tájékozódik a lehető legtöbb helyről, gondosan ügyelve a tudományos megalapozottságra. A mai világban a legnehezebb hiteles információhoz jutni, hiszen minden a pénzről szól, még a kutatások is. Ha őszinte, lelkes és megbízható támogatót keresel ahhoz, hogy egészségesebben étkezz, de főleg, hogy egészségesebben gondolkozz az étkezésről, akkor a legjobb helyen jársz. Gaby programja nem egy következő diéta, hanem egy rácsodálkozás, hogy milyen egyszerű jól étkezni és jót tenni önmagaddal, ha valaki fogja a kezed az elején, később pedig önállóan is. Az összes tudásanyag mögött ott van az a rengeteg ismeret, amit ő már felhalmozott és nagyon jó érzékkel foglalja össze és adja át, és nem mellesleg maximális figyelmet szentel minden tartalomra, amit kiad a kezéből, legyen szó szövegről, videóról vagy képekről. A receptjei imádnivalóan egyszerűek, és mivel kaptunk egy listát, hogy mit érdemes otthon tartani a „kamrában” kreatív napjaimon gyakorlatilag fél óra alatt (majdnem) olyan szép színeseket főzök, mint ő. A napi inspirációkat külön imádom, mert nem kell azon szenvedni, hogy mit főzzek ma? De a legnagyobb hozadéka a programnak, hogy magabiztosan, tudatosan és főleg örömmel étkezem egészségesen. Gaby egy két lábon járó inspiráció, meglátjátok! Az elfogultságot meg bocsátsátok meg nekem, 30 éve vagyok rajongó kosztos Gaby családjában, de nem túloztam semmiben, eskü!”
Balogh-Francsics Dóra
„A Programba abszolút megérte mind anyagilag, mind idő szempontjából befektetni…
Gaby rengeteg időt spórolt meg nekünk a jól összeszedett tudásanyagokkal és receptekkel. Különösen tetszett a személyes hangvétel és a gyakorlati szemlélet, ami segített könnyen beépíteni az új ismereteket a mindennapokba. Az új szokások közé tartozik, hogy már barna rizst és teljes kiőrlésű tésztát használok a fehérek helyett mindig, saját kenyeret sütök, és az előre tervezés részeként ételeket is fagyasztok. Most már nem kérdés, hogy mit főzzek hús helyett – mindig van 7-8 jól bevált, tápláló recept, amihez nyúlhatok. Az is segített, hogy a receptek mögött megértettem a miérteket, így szívesebben építettem be őket a hétköznapokba. A három hónapos időtartam tökéletes volt ahhoz, hogy az új rutinok megszilárduljanak. Bár nem lettünk teljesen húsmentesek, az arányok jelentősen megváltoztak, és érzem, hogy már nem is kívánom annyira a húst. A tejtermékek terén is inkább a növényi alternatívákat választom, sőt, néhányat már saját magam készítek. A vásárlási szokásaim is megváltoztak: más szemmel nézem az élelmiszereket, tudatosabban választok, és már nem hámozok meg minden zöldséget, mert tudom, hogy a héjban rengeteg értékes tápanyag van. Inspiráló volt számomra, hogy a változtatásaim másokra is hatással volt, pl. édesanyám is elkezdett kenyereket sütni. A régi berögződéseket is sikerült levetkőzni – például rájöttem, hogy a paprikás krumpli kolbász nélkül is tökéletes. A Program nemcsak az étrendünket, hanem a gondolkodásmódunkat is átalakította, és ezért nagyon hálás vagyok.”
Fejes Kata
„A tudásanyagokat nagyon hasznosnak találtam…
Először elméletben ismerkedtem meg az alapokkal, mert kisfiam és munka mellett kevés időm volt a gyakorlati megvalósításra. Mégis próbáltam kis lépésekben beépíteni a tanultakat a mindennapjainkba, és egyre jobban haladok ezen az úton. A receptgyűjtemények különösen értékesek voltak számomra, mert egy helyen megtaláltam mindent plusz hasznos információkkal kiegészítve. Férjem is szívesen olvasta az anyagokat, ráadásul az alapanyagok megvásárlásában és a kóstolásban is aktív szerepet vállal. A húsos ételeket már nem kívánom annyira, de szeretnék még nagyobb magabiztosságot szerezni a húsmentes fogások elkészítésében. Bízom benne, hogy fokozatosan sikerül teljesen beépítenem a tanultakat a mindennapjainkba. A Programot nagyon szerettem, azon nem változtatnék. Jó szívvel ajánlom másoknak is.”
Dr. Horváth Judit