VÁLTS NÖVÉNYEKRE GABYVAL! – ÉTELmódváltoztató Program

VÁLTS NÖVÉNYEKRE GABYVAL! - ÉTELmódváltoztató Program

Miért hoztam létre a programot?

A közösségi oldalaimon (GabyKonyha blog, Instagram, Facebook) való munkásságom közben nagy löketet adott a folyamatos érdeklődésetek, kérdéseitek, tanulni vágyásotok a növényi táplálkozással kapcsolatban, de emellett saját sikertörténetem is arra buzdított, hogy azt megosztva, másokat is arra inspiráljak, hogy merjenek rálépni a növényevő útra, vagy ha már rajta vannak, akkor maradjanak is ott. És ebben szívesen segítek! 

A saját sikertörténetemet itt olvashatod el.

Aki végigkísér ezen az úton. Ki is vagyok én?

Gyuráczné Polnisch Gabriella a gabykonyha.hu szerzője, melyen a 2018-as indulása óta 100%-ban növényi alapú recepteket osztok meg.       

Egykori gyakori migrénes állapot és elhúzódó babavárás miatt fordultam az étel- és életmódváltás felé, növényi alapokra helyezve a fő hangsúlyt, ami nekem végül sikerrel zárult. 

Saját bőrömön tapasztaltam meg a változás/változtatás nehézségeit és buktatóit, így a sokszor nehéz(nek tűnő) helyzetekre már számos kipróbált, bevált, bejáratott megoldásaim vannak a hosszú éves tapasztalataim alapján.

Végzettségem szerint okleveles közgazdász vagyok, marketing-pénzügy szakirányon, az egyetem elvégzésétől kezdve ezen a területen kezdtem el aktívan dolgozni.

Miután az egészségem helyreállítása, majd megőrzése a táplálkozástudományok irányába terelt, ezen területen azóta is folyamatosan képzem magam, időről-időre különféle tanfolyamokat végezek el ismereteim mélyítése, bővítése érdekében. Táplálkozási tanácsadó, vegán táplálkozási tanácsadó és mindenmentes táplálkozási tanácsadó okleveleim mellett számos szakirodalmat, könyvet, cikket, orvosi kutatást, ajánlást olvastam el az évek során a témában. Nagy hatással voltak rám Dr. Michael Greger könyvei, publikációi, aki többek közt nemzetközileg elismert előadó a táplálkozástudomány, az élelmiszer-biztonság és a közegészségügyi kérdések területén.

A sütés-főzés, az ételekkel való foglalkozás már elég korán, gyerekkorom óta az életem szerves részét képezi, de sokáig csak hobbiként gondoltam rá. Viszont mióta tudom, hogy az „ételed az életed”, hogy az evés, a táplálkozás jóval több, mint egy kellemes elfoglaltság, ami túlmutat azon, hogy „csak” töltsük meg a hasunkat valamivel, azóta a hobbi szenvedéllyé, majd küldetéssé vált. Az egészségünket megőrző, fenntartó, illetve sok esetben visszaállító receptek kitalálása mellett az edukációnak is egyre nagyobb és fontosabb szerepet szánok, hisz ha megértjük a miérteket, akkor a receptek is sokkal többet mondanak majd, mint egy tál finom étel.

Miről is szól pontosan a VÁLTS NÖVÉNYEKRE GABYVAL! – ÉTELmódváltoztató program?

Ha Téged is érdekel a növényi alapú táplálkozás valamilyen szinten:

 • csak a sok kérdőjel miatt nem mertél belevágni, vagy

 • már belevágtál csak elakadtál, vagy

 • a teljes értékű növényi táplálkozás lenne a következő lépcsőfok, csak kellene egy kis „löket”, vagy

 • köszönöd szépen, jól vagy így, bár azért a zöldség és gyümölcsfogyasztásodat jobban megemelnéd, mint a jelenlegi szint, csak nincsenek ötleteid, hogy hogyan csináld ezt anélkül, hogy két hét alatt megund, vagy

 • mindenevőként is érdekelnek a növényi alapú receptek, a változatos, színes (szó szerint is) étrend, mert fejlődni mindig jó, akkor mellettem a helyed, ezekben tudok segíteni!

Mire számíthatsz a közös munka során?

Egy nagyon intenzív, 3 hónapos együttműködésre, mialatt megszerzed azt a tudást, amivel már önállóan és magabiztosan eligazodsz a növényi alapú táplálkozás alapvető kérdéseiben,

 • minimális írott elméleti anyagra, ugyanis ez nem egy tanfolyami oktatás, nem egy iskolarendszerű kurzus, itt nem tanár-diák a felállás, nem kell „magolni”, nincs vizsga (nem „betanulni” kell az elméletet, hanem a mindennapok részévé tenni a megszerzett tudást),

 • rengeteg beszélgetésre (telefonon, Zoomon, vagy akár személyesen is, ha közel van a lakóhelyünk), támogatásra, útmutatásra; a jelenlegi tudásom, tapasztalatom legjavát adom át, amivel te is egészségesen és fenntarthatóan tudsz majd étkezni növényi alapokon,

 • rengeteg gyakorlati megvalósításra együtt és önállóan is, hisz a cél a problémád megoldása, illetve a célod megvalósítása (amit az elején tisztázunk),

 • egyéni, személyre szabott megoldásokra: nálam nincsenek csoportok, csak Te vagy és én, hisz mindenki más és más célokkal érkezik, tehát közösen rád szabjuk a problémamegoldást,

 • a közös munka végén egy saját, a te szád íze szerint összeállított e-szakácskönyvre, amiben az együttműködésünk alatt együtt kitalált és kipróbált, Neked bevált recepteket gyűjtjük össze.

Mit adok én az együttműködés alatt?

 • IDŐT! Hisz neked már nem kell felesleges köröket futnod és időt pazarolnod azzal, hogy böngészed az internetet, a különféle oldalakat, hogy hogyan is kellene elkezdeni és folytatni, mire figyelj fokozottan az elején, milyen alapanyagokat illessz be az étrendedbe, mit mivel tudsz helyettesíteni, milyen recepteket készíts, mit honnét szerezz be…stb. Ezeket én már lefutottam helyetted, nálam mindent egy helyen megkapsz,

 • az évek sokán megszerzett maximális tudásomat, 

 • a személyes problémáimból, elakadásaimból, megoldásaimból összegyűjtött tapasztalatok alapján iránymutatást, problémakezelést,

 • maximális elkötelezettséget a Veled való munkára,

 • folyamatos támogatást, végig „fogom a kezed”,

 • saját recepteket, amiket a Te ízlésedre szabunk,

 • alapanyagbeszerzéshez tippeket, segítséget, konkrét megoldásokat,

 • laza, baráti, stresszmentes légkört; ezt a programot én is most kezdtem Veled, ezért ennem is izgalommal tölt el a közös munka gondolata,

 • zárt FB csoporttagságot, ami az együttműködés lejárta után sem szűnik meg, ott bármikor elérsz és a továbbiakban is támogatlak, ha elakadtál, valamint ahol többi résztvevővel is megismerkedhetsz, inspirálhatjátok egymást.

Mit kérek tőled az együttműködés alatt?

 • Maximális elkötelezettséget a KÖZÖS munkára: a közösön a hangsúly, mert neked is „oda kell tenni magad”, hisz helyetted nem tudok „enni”, így ez a felelősség végig a tiéd.
  (Ha csak elméletben tudod a helyes irányt, de a gyakorlatban nem alkalmazod, nem jutsz közelebb a céljaid megvalósításához.)

 • Világos, egyértelmű kommunikációt – ha valami nem tetszik, akkor is; ez nagyban megkönnyíti a közös munkát és a célok elérését.

 • Bátorságot, nyitottságot; itt nyugodtan kérdezhetsz, nincs olyan, hogy „hülye kérdés”.

Mit kell tenned, hogy eljuss közvetlenül hozzám?

 1. Alább találsz egy linket, ami egy kérdőívhez vezet. Tudom, senki sem szeret kérdőíveket kitöltögetni… Mégis arra kérlek, hogy tölts ki, innen fogom tudni, hogy keresem kell Téged, ugyanis a kérdőív végén találsz egy olyan lehetőséget, ahol megjelölheted, hogy érdekel a Program.

 2. Ha megjelölted, hogy érdekel a Program, akkor a kérdőívben megadott e-mail címre küldeni fogok egy időpontfoglaló linket, amin keresztül foglalhatsz magadnak egy teljesen ingyenes, kb. 45 perces konzultációt, ami keretében minden további részletet megbeszélünk. Ez még mindig nem jelenti a közös munka kezdetét, ez mindkét fél részéről „csak” egy kötelezettségmentes beszélgetés lesz, amelynek keretében kirajzolódik, hogy valóban tudunk-e együtt dolgozni a jövőben vagy nem. Tehát vesztenivalód nincs, max. beszélgetünk egy jót! 😉

Amit még feltétlenül tudnod kell:

 • Ahogy korábban írtam, a VÁLTS NÖVÉNYEKRE GABYVAL! – ÉTELmódváltoztató Program nem egy csoportos program; ez egy teljesen személyre szabott 1-1-es együttműködés. Ezért, mivel mindenkivel külön-külön, egyesével és személyesen foglalkozom, a létszám meglehetősen korlátozott. Egy időszakban összesen maximum 5 fővel dolgozom együtt, hogy biztosan azt az odafigyelést és támogatást kapd, amit megbeszélünk és amiért fizetsz.

Azt hiszem, mindent elmondtam, amit első körben szerettem volna, így már csak az maradt hátra, hogy kitöltsd a kérdőívet, bejelöld rajta, hogy érdekel a Program, majd foglalj egy ingyenes, 45 perces konzultációt a neked megfelelő időpontra. Ha ezeken mind túlvagy, akkor hamarosan személyesen is beszélgetünk!

Én szívesen leülnék Veled beszélgetni! Meghívhatlak egy egészségesebb ÉTELmódra? 😉