Indulás

Indulás

Sziasztok!

Júhúúú, elindult az oldalam! 🙂 Fogadjátok sok szeretettel, remélem hasznosnak találjátok majd. Egyelőre még csak pár recepttel indulok és terveim szerint szép fokozatosan töltöm fel a többit. Ahogy a bemutatkozóban olvashattátok, egy rég dédelgetett vágyam valósult meg a blog indítással. Nagyon sokat töprengtem, hogy bele merjek-e vágni. Elsősorban azért is gondolkodtam rajta sokat, mert sosem voltam az a „szabályok szerint” főző, sokkal inkább intuitív módon tevékenykedem a konyhában, így sokszor azon kaptam magam, hogy ha pár nap múlva meg kéne főznöm ugyanazt az ételt, vajon ugyanolyan lenne-e?!  Nem használtam mértékegységeket, csak ebből is egy picit, abból is…. De ha meg már leírom, keretbe foglalom, jelen esetben pedig egy receptes blog indítása volt a cél, akkor ahhoz ez nem elég, ide bizony pontosabb mérőszámok kellenek. Így már egy ideje – mióta elhatároztam, hogy a világ elé tárom a receptjeimet 😀 – törekszem arra, hogy mindent (viszonylag) pontosan kimérjek, azonnal leírjak és a leírtak alapján kb 2-3-szor újra főzzek, mielőtt felkerül az oldalra, hogy biztosan az is el tudja készíteni (és sikerüljön is neki ;)), aki nem annyira jártas a konyhában.

A sütés (édességek,torták, kenyerek) tekintetében kicsit jobb a helyzet 😀 , ott már az elejétől fogva jobban figyeltem a mértékegységekre, mivel nem akartam a – sokszor elég drága – alapanyagamat elpazarolni. Véleményem szerint sütésnél sokkal kisebb a korrekciós lehetőség, mint főzésnél, így saját sütemény receptekkel csak akkor kezdtem el kísérletezni, mikor már eléggé képbe kerültem az egyes alapanyagok egymáshoz viszonyuló kölcsönhatásáról. 🙂

Na, de nem is húzom tovább az időt, nézzetek szét az oldalamon, és időnként (vagy rendszeresen ;)) térjetek vissza  az új bejegyzésekért. Ha nem szeretnétek lemaradni az új posztokról, iratkozzatok fel a hírlevelemre a Főoldaldalon, és még azon melegében kapjátok az újdonságokat az e-mail címetekre.

Kérdéseket, észrevételeket az adott posztonál kommentekben, valamint a kapcsolat fülecske alatti elérhetőségre várom.

Jó böngészést, keresgélést és inspirálódást kívánok Mindenkinek! 🙂

Gaby